Loading...

Opening Diamur servicepunten getuigt van gezonde ambitie - Maart 2023 Polycaro

Diamur biedt op vandaag een aangepast gamma aan kwaliteitsmengsels voor elke vakman actief in de ruwbouw of afwerking. De gamma’s voor de ruwbouwaannemer, voeger, vloerder of aannemer buitenaanleg zijn al langer gekend, daarnaast wordt er volop ingezet op productontwikkeling. De jongste telgen uit de ‘Diamur familie’ zijn de LITEPLUS cementpleisters voor onder andere stukadoors en vloerders én de kaleimengsels voor de ruwbouwaannemer en de aannemer renovatie.

“We zien de toekomst positief tegemoet“ geeft Peter Piceu, zaakvoerder van Diamur nv, aan. “De kwaliteit van ons zakgoed - vooral wat betreft verwerking - is onze belangrijkste onderscheidende factor. Bovendien blijft de populariteit van o.a. lijmen, gekleurde voegmortels, op maat gemaakte mortels en technische mortels stijgen” vervolgt hij.

Kwaliteit en advies

In een servicepunt staan ervaren technische medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en professioneel advies te geven over het gebruik van de Diamur producten. Aandacht voor de kwaliteit tijdens de verwerking en advies op de werf zijn vandaag, met de almaar sneller evoluerende technieken op de bouwwerf, cruciaal voor de vakman. En dat is net waar Diamur het verschil maakt.

Nabijheid en beschikbaarheid

Dankzij de nabijheid van de productiesite in Antwerpen, een on-site labo én nu ook de servicecentra over heel Vlaanderen, kan Diamur nog korter op de bal spelen. Enerzijds door op de werf aanwezig te zijn, anderzijds door snel producten op maat te produceren en te leveren.

Beschikbaarheid is hierbij een grote troef. Bij gekleurde mortels komt het bijvoorbeeld vaak voor dat naar het einde van de werf een kleine hoeveelheid te kort is. Vandaar dat alle producten, zowel in Antwerpen als in de servicecentra steeds voorradig zijn. Daarnaast is 24/7 afhaling (in een nachtsas) en twee keer per week levering op een gewenste locatie perfect mogelijk.

Post-Corona – best of both worlds

“Diamur wil de vernieuwing die Corona met zich meebracht, omarmen. We zetten niet alleen in op extra servicepunten en uitbreiding van ons team aan specialisten, binnenkort kan er onder andere via een e-shop en de speciaal hiervoor ontwikkelde app besteld worden, en dat 24/7” besluit Peter.


Productgamma Diamur

Specifiek naar de vloerders en aannemers buitenaanleg werd het Diamur Floor gamma ontwikkeld. De nadruk ligt op een zo beperkt mogelijk gamma van goed verwerkbare producten die alle Belgische toepassingen en gewoontes coveren. De cementgebonden mengsels bestaan ondermeer uit stabilisé, chapes, drainagemortel, egalines, lijmen en voegen. Deze worden aangevuld met goed uitgekiende nevenproducten zoals primers, douchedichtingsproducten, ontkoppelingsproducten, profielen en siliconen. Sommige producten kunnen ook in silo worden aangeboden om de rendabiliteit bij de plaatsing te optimaliseren.

Diamur werd opgericht in 2000 en stelt inmiddels zo’n 55 mensen tewerk. In de zomer van 2019 werd naast de productiesite op de Zwarteweg ook een nieuwe meng- en verpakkingsfabriek aan de Kastelweg in gebruik genomen, specifiek ontwikkeld en gebouwd om hoogwaardige producten te maken voor de professionele vakman.